2011. május 27., péntek

péntek, Tűű doki kontroll


Reggel 9-re mentünk kontrollra a sokkal rosszabb IR eredményemmel.
Lac elvitt motorral :) és szerencsére meg is tudott várni (békén hagyták a munkahelyén), így együtt mentünk be.
Tűű doktor nagyon egyet értett a romlással az eredmények láttán és nem is húztuk az időt, új gyógyszerre váltottunk.
Még szigorúbban kell betartani a napi 5-szöri evést (3 óránként!!!), és a diétát is!
Nincs több bűnözés :(
A Merckformin XR-t nem kellett már bevennem ma. Eddig 2-szer 750 mg-ot szedtem belőle naponta.
Ma felírta Tűű doktor az Eucreast - ez egy kombinált gyógyszer. Ez tartalmaz 850mg Metformint és 50mg Vildagliptint. Ez utóbbi fogja megakadályozni mostantól, hogy az inzulinom olyan magasra szökjön, mint az elmúlt terheléses vizsgálatkor is. Napi 2-szer egyet kell bevenni belőle. Brutál ára van... 13,000.- forint egy havi adag - de mondta, hogy ha ő írja fel, akkor 75% támogatás van rá, és úgy azért barátibb összeget mondanak a gyógyszertárban. Abban maradtunk, hogy amikor kell recept, akkor hívom, ő felírja, és kipostáztatja nekünk :)
A terhesség 12. hetéig mindenképpen szednem kell. Utána lesz egy cukorterhelés, amire úgy kell elmennem, hogy ezt beveszem előtte, és a 0 perces vért is úgy veszik le, hogy kb 30 perccel azelőtt már felszívódott bennem ez a gyógyszer.
A D vitamin nagy dózisú pótlását ő is nagyon támogatta, és a folytatásra buzdított!
Fontos, hogy a punkció előtt 2 napig nem vehetem be majd ezt a gyógyszert, mert az altatásnál problémákat okozhat! ...ez elég ijesztően hangzik...
A 12. héten befejezem majd a szedését, 1 hét kihagyás után cukorterhelés kontroll, majd ha jó eredményeket kapunk, akkor ismét a Merckformin XR-el kell folytatni a terhességet a 34. hétig. Ha továbbra is pocsék lesz az eredmény, akkor beállítunk egy harmadik gyógyszert!
Azzal váltunk el a rendelőben, hogy nagyon drukkol, és amint kiderül valami a lombikkal kapcsolatosan, azonnal hívjam, és az akkori helyzet ismeretében lépünk tovább, hogy minden rendben legyen és nyugodt, gondtalan, boldog és EGÉSZSÉGES terhességünk legyen :)

Lactól pedig kérdezte, hogy hogy megy a Meforal???
Mondtuk, hogy éppen ma 2 hete szedi, és eddig 4,5 kilót fogyott. Nagyon cuki volt Tűű doki, nagyon örült neki, és gratulált! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése