2011. május 9., hétfő

hétfő, labor, fogorvos

Reggel 7:30-kor már a Centrumlabban voltunk. Mindenki úgy köszön már, mintha haza mennénk... olyan ciki! Kérdeztem is, hogy bevezetik-e a kedvünkért a törzsvásárlói programot? :)
Levetettem az LH, FSH-t, mert vinnem kell a nőgyógyászhoz jövő héten. Ezekkel az értékekkel lesz teljes a kivizsgálásnak az a része!
Ha már ott jártam, megbeszéltem az IR kontrollom időpontját is! Mondtam, hogy nem fér bele, ha nincs reagens, mert vinnem kell Tűű dokihoz az eredményt pár nappal később, és nincs több időpont hozzá a közeljövőben! Beírtak a naptárba, és eldugnak egy kis reagenst, nehogy eredmény nélkül maradjak :)

Laborból irány a fogorvos!
Jó korán odaértünk, így várni kellett picit! Lac nagyon jókat szórakozott rajtam, hogy mennyire para vagyok! Soha nem látott még ilyennek, pláne nem orvos miatt! Nincs mese, a fogorvos kihozta egy 28 éve ismeretlen oldalamat :)
Bementünk, és mivel Lac volt a bátrabb, és egyben a rövidebb időt igénylő is, így ő huppant először a kínzó székbe...
Kérdezte a doki, hogy van-e panasza, mire közölte, hogy nincs, csak elzargattam ide is, mert az a perverzióm, hogy orvostól orvosig hajkurászom...közben a doki közölte, hogy nagyon jól tettem, mert a röntgen alapján van mit tenni a szájában!
Holnap reggel 8-ra megy fogkő leszedésre, majd jövő héten egy gyökérkezelés, tömés-csere, utána való héten pedig egy kb 2 hónapja kiesett tömését kell rendbe hozni! (hurrá, ismét egy vagyont fogunk otthagyni)
Az időpont egyeztetés után pussz Lacnak, majd ő rohant dolgozni, én pedig elkezdtem rázúdítani a dokira mind a hatezer kérdésemet, amik múlt péntek óta keringenek az agyamban... ha jól visszagondolok, kb kikérdeztem tőle a teljes fogászati könyvet, különös tekintettel a foghúzás fejezetre :)
De már a végén ott tartottunk, hogy hányas tűvel fog szúrni, hányat, hány milliméteres lesz a bemetszés, mit érzek majd mikor a szikével szabdalja a képemet,...De jól bírja a kérdés-áradatot :)
Leszedte a fogkövet, aztán feltette a keresztkérdéseket ő is a foghúzás kapcsán, mire én a válaszaimmal jól megijesztgettem :)
Ez kölcsönös volt... mikor én kérdeztem, ő rémített halálra, majd cseréltünk :)
Hamar eldőlt, hogy az első szabad időpontja az enyém lesz, mivel benyösszentettem, hogy Heparint kell majd kapnom. Az pedig nem szereti a foghúzást. Így jövő hétfőn azzal kezdjük a hetet, hogy megválok a jobb oldali félig kinőtt bölcsességfogamtól. A bal oldalit békén hagyjuk egyelőre. Nincs is kibújva még, lehet hogy még 5-10 évig ott is marad a helyén, és problémát sem okoz! Úgyhogy nem piszkáljuk. :) Legalább a felét megúszom :)
Ma meg is kaptam az antibiotikum receptet, egyet be kell vennem a foghúzás előtt 1-1,5 órával, és egyet majd utána, hogy a szívbillentyűmet ne bántsa a beavatkozás!
A doktornő kicsit megijedt, mikor a Heparint mondtam neki, ezért csapott le rám mihamarabb. Szeretné, ha a foghúzás után még kb 3 hétig nem menne a Heparinom, nehogy baj legyen a vérhigítás miatt!
Nagyon alapos és türelmes...bírja a teljesen bekakkantott keresztkérdéseimet, para-rohamaimat is! Jó kezekben vagyok nála :)

3 megjegyzés:

  1. Heparin adás mellett ki lehet húzni a fogat! Ettől ne pánikolj! Ha este szúrod a heparint, reggel simán ki lehet húzni a fogadat, bármilyen műtétet el lehet végezni. Ha kell még EDA-t, spinált is lehet szúrni... és utána este ismét megkaphatod a szuridat!
    (én is szurtam magamba a heparint terhesség alatt)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszter,

    engem a Gynevac érdekelne nagyon a történetedből per pillanat. Sote1 ARO-n a dokik azt mondták, hogy semmi értelme beadatni, nincsen bizonyítva tudományosan, hogy bármi hatása lenne, az egyetlen, amit hivatkoznak az egy 80-as évekbeli előadás és sosem volt kontroll csoportos vizsgálat. Mindettől függetlenül nagyon kíváncsi lennék a tapasztalataidra. Érdekes, hogy más orvosok szinte ajánlják.

    Nóra

    VálaszTörlés
  3. Szia Eszter,
    Mára sikerült végig olvasnom a blogod, és azt gondolom, nem semmi élet-történéseket zúdított Rátok a Sors!
    Van 1-2 mozzanat, amiben kísértetiesen hasonlít az enyémre...(még ha nem is neveztem nevén a blogomban).

    VálaszTörlés