2011. április 14., csütörtök

szerda, hasi uh Lacnak, nekem immunológia

Sűrű nap volt megint. Lacom rohant a SOTE Radiológiára reggel hasi uh-ra...jó sokáig tartott :(
Majd megnézte 3 doki is...a radiológus, egy tanuló és a főorvos is. Ráírták a leletére, hogy a mája picit nagyobb mint kéne, de önmagában ez semmit nem jelent. Kb olyan tény, mint hogy valaki alacsonynak vagy magasnak születik. De azért a laborokat figyelni kell, és ha valamikor májjal kapcsolatos eredményben eltérés lenne, akkor ismét el kell menni egy hasi uh-ra.
Eközben én az ORFI-ban voltam immunológián Bazsó Anna Doktornőnél. Az eddigi találkozásainkon már megszokott kedvességgel fogadott! :)
Átnézte az elmúlt 2 hétben érkezett eredményeket, azokat is beírta a papíromra. A náluk levett vérek mind jók lettek, így autoimmun problémákkal nem kell foglalkozni, mivel e téren nincs gond! :)
Aztán jött a fordulat!
Megbeszéltük, hogy az eredményekre mit mondott Czeizel tanár Úr és mit mondott rá Dr Nagy Zsolt... ugyebár ez a napi 3 Elevit+2folsav kontra 1folsav naponta "ügy".
Ott volt az Immunológia főorvosa is, míg bent voltam, és egyértelműen állást foglalt a két gyógymód tekintetében...Szerintük Czeizel Tanár Úr javaslatát kell betartanom! :(
Kérdeztem, hogy B vitamin komplex szedésével nem válthatnám-e ki az Eleviteket, de azt mondták, hogy nem! Mondtam, hogy rosszul voltam mindig az Elevittől, napi ájulások, hányások, 24 órás émelygések kísérték. Azt mondták, hogy próbálgassam a szedését, talán most működni fog...
Persze egy újabb orvoshoz is tovább küldtek, Dr Várbíró Szabolcshoz, aki szülész nőgyógyász, PCOS és IR specialista...
Mondtam, hogy momentán 3-4 nőgyógyász nézeget párhuzamosan évek óta, így nem gondolom, hogy különösebben újabbra szorulnék, de nyomatékosan megkértek, hogy ezt a vizsgálatot még vállaljam be, mert ugyan sosem voltam PCOS, de az IR annyira együtt jár a PCOS-val, hogy ki akarják zárni, és csak ettől a dokitól fogadnak el szakvéleményt! (Hurrá!! Újabb silverboyos vizsgálat)
Dokit felhívtam, időpontot megbeszéltük... de csak sikerült mondania két olyan vérvételt, ami nincs meg! Így azt magán laborban le kell vetetnem, hogy addigra meglegyen az eredmény, mire mennem kell hozzá...
Utána persze mehetek vissza az immunológiára is...
Most kicsit kezdek besokalni asszem...
De hajrázunk tovább! Nincs más választásom, ez kell a cél eléréséhez, így ezt tesszük! :)

4 megjegyzés:

  1. Szia! Látom nagyon sok mindenen kellett/kell még átmennetek De mint azt már párszor te is írtad,a cél érdekében bármit! Nagyon becsüllek a kitartásotokért és persze drága férjed is,hogy mi mindenre képes ő is.Merthogy nem minden leendő apuka ilyen lelkes.
    Hidd el ez a sok dolog amin most keresztül mentek,hamarosan meghozza a gyümölcsét. Nagyon szorítok Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Kitartás Eszter!
    Pocakban lesz ennek a gyümölcse(i)!!! :D
    Pusz,
    Avarka

    VálaszTörlés
  3. Kedves Eszter!
    Most bukkantam rád és nem semmi amin keresztül mentetek és amit megtesztek! Nekünk a 6. lombikra jöttek az ikrek, így átérzem mennyire vágyik az emberlánya az anyaságra. Elevit helyett nem szedhetnél Gravidát? Csak mert az elevittől én is vacakul voltam, de a gravidától semmi bajom nem volt :-)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok!
    Igyekszünk kitartani! Ez már a célegyenes - úgy érzem :)

    Mandula!
    Köszi a tippet! Annó szedtem Gravidát is az Elevit-korszakom után, de én attól is pocsékul voltam :( Egyedül a Femibion jött be a magzatvédő vitaminok közül!Addig nem kezdem el szedni egyiket sem, míg meg nem beszélem Tűű dokival és Konc, ill. Lintner Tanár Urakkal, mert ez úgy gondolom, hogy annál összetettebb, mint hogy orvosi végzettség nélkül egyedül döntsek benne! :)
    De tök aranyos, vagy hogy ajánlottad! :)

    VálaszTörlés