2011. április 2., szombat

Szerda, ORFI immunológia

A március 30, szerdai napunkról egy másik szemszögből írtam már.
Nyilván számunkra az volt a nap központi kérdése, hogy a Babáink egy évvel ezelőtt születtek meg.
Reggel 10 órára már ott voltunk az ORFIban, jött Bazsó Anna doktornő, és már hívtak is be.
Kb 50 percet voltam bent, mire végig vettünk mindent, ami fontos lehet. Átnézett mindent, keresztkérdések ezreit tette fel.
A legfrissebb leleteimben nem talált problémát, immunológiai szempontból rendben talált, és azt mondta, hogy különösebben ő sem tud további vizsgálatokat mondani, mivel egyszerűen mindent megcsináltattunk már.
A kb 10 évvel ezelőtti állapotom azonban aggasztotta, mikor mononucleosisom, epsteinbar vírusom, clamydia pneumoniem, helicobakterem volt. Nem sokkal később diagnosztizáltak szívizomgyulladást is - persze utólag, mert az akkori kezelőorvosom nem vette észre, csak mikor már kezelés nélkül, lábon kihordtam, egy másik doki, Dr Vereczkey Gábor ismerte fel. Akkor már kb 1-2 éve mást sem csináltunk, csak dokihoz jártunk, sorozatos tüdőgyulladásokkal, mellhártya gyulladásokkal. Gábor volt az első, akinek összeállt a kép, és tetőtől talpig mindenre kivizsgáltatott. Akkor kötöttünk barátságot, hiszen minden nap órákat voltunk összezárva. :)
Az ő legfrissebb találmánya volt akkor az impedancia cardiograph is, ami éppen szabadalmaztatás alatt állt akkor. Ezzel vizsgált többször, és így úsztam meg a többszöri szívkatéterezést 19 évesen.
Ekkor derült ki az is egy MRI vizsgálaton, hogy az agyamban van két jóindulatú ciszta, ami a migrén rohamokat okozza. Évekig kellett ezeket kontrolláltatni, de hála istennek, később nem okoztak problémát.
Ezeknek az utóhatása ma már nem látható a leleteimben, de aki nagyon előre lapoz a dossziéban, amivel dokihoz járunk, az még a foszlányokkal találkozik :)
Erre a múltra tekintettel Bazsó Anna doktornő elküldött még kardiológiai teljes kivizsgálásra, és levetette a vért a kontrollhoz. Minden, ami korábban probléma volt, arra most kért egy friss profilt, hogy kizárhassunk ezeknek a nem túl szerencsés, ugyanakkor többnyire tünetmentes betegségeknek a jelenlétét.  Kb 2 hét múlva megyek vissza hozzá, addigra lesznek készen a leletek. Abban maradtunk, hogy konzultál majd még a főnökével is az esetemről, és utána együtt adnak szakvéleményt!
De alapvetően, a jelenlegi eredmények szerint immunológiai szempontból tökéletesen alkalmas vagyok arra, hogy kisbabáink legyenek. :)
Összességében véve életem egyik "legjobb" orvosi élménye volt ez, hiszen ilyen mértékű odafigyelést, alaposságot, kedvességet ritkán tapasztal az ember egy orvostól, akivel először találkozik.
Csak ajánlani tudom, és azt gondolom, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy ilyen hosszú a várólista hozzá, de megéri kivárni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése