2011. április 21., csütörtök

csütörtök (és hétfő), Centrumlab

Már szinte hiányérzetünk lenne, ha egy hét kimaradna vérvétel szempontból :)
A Centrumlabba mentünk, ezúttal a Hercegprímás utcaiba, mert az közelebb van mint a Megyeri úti.
Lacnak meg kellett csináltatni a hormonokat, amiket Tűű doki kért! A legsarkalatosabb pont az, hogy külön vetessük le az estradiolt neki!!! Tűű doki azt mondta, hogy mivel az estradiol alapvetően női hormon, a férfiaknak nem nézik külön, hanem beleszámolják nekik a total tesztoszteron értékbe! De azon belül nem szedik szét, hogy abból pontosan mennyi a tesztoszteron és mennyi az estradiol! Viszont a spermatermelés kapcsán, illetve magas vérnyomás, IR területen fontos információ lenne önmagában a tesztoszteron is és az estradiol is! Így levetettük azzal az öt másik értékkel együtt, amiket kért.
Nekem a Pco-IR specialista nőgyógyász kérte, hogy amire megyek hozzá, addigra nézessünk B és D vitamin meghatározást. Ezt kellett levetetni!
Most sem ment egy kanyarban... ez a mi formánk!
Mentünk, levették a vért, eljöttünk, rohantunk dolgozni mindketten! Tudtam, hogy Lac eredményeit 24 órán belül küldik e-mailben, az enyémet 1 héten belül. Másnap nézegettem az e-maileket, de semmi, majd szombat reggel látom a labor leveleit ugyanazzal a tartalommal kb 10-szer! Mellékletben csatolta a hölgy Lac leletét, és az én B-vitamin meghatározásomat. Meg is voltam lepődve, hogy máris kész a B vitaminom...de a levél olvasása közben jól megijedtem...a hölgy írta, hogy amint megnézem az e-mailjét, azonnal hívjam fel, akár hétvégén is, és megadta a mobilszámát! Na, mondom, remek! Vajon mi a bajom, hogy ennyire SOS telefonálnom kell a privát mobiljára? Felhívtam görcsbe ugrott gyomorral, majd közölte, hogy nagyon bocsánatot kér, de egy csővel kevesebb vért vett le véletlenül, és jó lenne, ha be tudnék menni hozzá hétfőn reggel 7-fél 8 között, hogy levegye a hiányzó mennyiséget, mert így nem tudja megcsinálni a D-vitamint. Megnyugodtam, hogy nem vagyok a halálomon :)
Laccal csak röhögtünk, hogy már megint duplán megyünk ebbe a laborba :)
Egyébként Lac hormonjai jók lettek, és az én B-vitamin szintem is abszolút szuper.
Ez persze felveti a kérdést bennem, hogy akkor most miért is kellene szednem a napi három Elevitet a B vitamin tartalma miatt???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése