2011. április 11., hétfő

Ismét lendületben

Mióta voltunk Czeizel Tanár Úrnál, volt időnk átgondolni a hallottakat és a következőkre jutottunk:
Továbbra is fenntartom, hogy a napi 3-szori Elevit nagyon sok, és minden idegszálam tiltakozik ellene, hogy bevegyem. Az is biztos, hogy igyekszem mihamarabb valami más megoldást kitalálni az orvosok segítségével, hogy ezt a "problémát" kiküszöböljük.
Azt gondolom, hogy ez a tény egyszerűen csak felhívja a figyelmünket arra, hogy még sokkal egészségtudatosabbak legyünk, még nagyobb felelősséggel neveljük majd a gyerekeinket, akiket ugyanez a "probléma" érinteni fog.
Sokat töprengtünk, beszélgettünk Laccal, hogy felelőtlenség-e így, homozigótaként gyereket vállalni...de a válaszban is nagyon egyet értettünk.
Ha ez egy olyan genetikai gond lenne, ami egészségkárosodással, tartós betegséggel, esetleg biztos meddőséggel járna a gyerekeinkre nézve, akkor nem vállalnánk Babákat, mert nagyon önző dolognak tartanánk így megbélyegezni az életüket. De ezzel egészségesen lehet együtt élni, pusztán arra kell odafigyelni, hogy vitaminokban gazdag étrenddel nőjenek fel, és tudják, hogy ha idősebbek lesznek, akkor 1-2 évente érdemes elmenniük egy kivizsgálásra. Azt hiszem, hogy ez a homozigótaság nélkül is bármelyikünk életében előfordulhat! Majd ha babát szeretnének, akkor B vitamint kell szedniük, többet, mint a kismamáknak általában. Viszont, amennyiben ők nem homozigóta párt választanak, abban az esetben már nem is törvényszerű, hogy a gyerekeik homozigóták legyenek.
Tehát mindenképpen megyünk tovább!
Nagyon sokszor, több oldalról igyekeztünk átgondolni ezt a kérdést, nehogy a mérhetetlen gyerek iránti vágyunk elhomályosítsa a józan ítélőképességünket, ... azt sosem bocsájtanám meg magunknak, ha önző érdekektől vezérelve nem a gyerekeink életét, egészségét tartanánk elsősorban szem előtt. Biztosan nagy hangsúlyt fogunk fektetni arra, hogy természetes legyen az életükben a sport, egészséges táplálkozás, és kiegyensúlyozott, boldog, értékes felnőttekké váljanak. ...hiszen mindenki ezt kívánja a gyerekeinek, nem?
De továbbra is az a döntés, hogy ugyanolyan 200%-os tempóval haladunk tovább előre :)
A kezelést mindenek előtt ma este megbeszélem Dr Nagy Zsolt genetikussal - hátha tud jobb megoldást, mint a napi 3 Elevit. Aztán Tűű dokival is mindenképpen egyeztetek, nehogy probléma adódjon a Met és a nagy B vitamin dózis találkozásából. Továbbá Konc és Lintner Tanár Urak véleménye is döntő lesz.
Nem aggódok, nem lesz baj... mindent helyre teszünk és már érkezhetnek is a Pirinyókáink :)

2 megjegyzés:

  1. Ez a beszéd :D
    Pusz,
    Avarka

    VálaszTörlés
  2. :)

    Drukkolok ám nagyon Nektek! :)
    Nagyon örülök neki, hogy Tűű doki szerint szuper úton jártok :)
    És amit a spontán peteérésedről írtál a Babaneten, attól a könnyem is kicsordult! Szuper! Végre van aki észreveszi az esetetekben rejlő lehetőségeket!!!
    Hajráááá!!! :)

    VálaszTörlés