2011. március 15., kedd

hétfő, Nagy Gén Diagnosztika, Centrumlab Laboratórium

Ez a hétfő sem volt eseménytelen :)

Reggel 8 órára mentünk a Nagy Gén Diagnosztikába.
Nagyon nagyon rendesek voltak. Dr. Nagy Zsolttal beszéltünk másfél órát az eddigiekről, és a továbbiakról...
Részletesen átnéztünk, átbeszéltünk mindent, aztán elmagyarázta az alapokat, tudnivalókat, és azt amiben ő segíteni tud nekünk.
Tényleg elképesztő, de ilyen figyelmességgel még nem találkoztunk az eddigi orvoslátogatások során.
Éreztük, hogy valóban fontos neki, hogy értsük mi történik, és elmagyarázza azokat a dolgokat is, amikre ugyan eddig irányultak vizsgálatok, de nem részletezték a hátterét. Ezt most mind bepótoltuk :)
Jó így átlátni!
Örült a meglévő vizsgálatoknak, várjuk nagyon, hogy a kariotipus és a többi is megérkezzen.
Ami az eddigi vizsgálódásokból hiányzik, azt megcsináltattuk nála. Péntekre lesz eredmény. És mikor a génvizsgálat és a kromoszóma is meglesz, átnézzünk ismét az összeset, és ad szakvéleményt nekünk, hogy vihessük Konc Tanár Úrnak.
Javasolta, hogy Lac műtétjénél kérjük meg a dokit, hogy a biopsziát is csinálja meg. Ebből egyértelműen kiderülhet, hogy a termeléssel vannak gondok, vagy a spermák kijutásával? Szerinte érdemes erre nagy nagy figyelmet fordítanunk, mert akár a lombik is elkerülhető lenne, ha végre fény derülne a rossz spermakép okára.
Mikor a Géndiagnosztikán végeztünk, rohantunk át Újpestre. Volt időpontunk Lacnak IR vizsgálatra a Centrumlab Laboratóriumába, de pénteken nem vették fel a telefont, aztán hétfőn sem. Ennek ellenére kinyargaltunk, mivel interneten az automatájuk visszajelezte, hogy rendben van a megbeszélt vizsgálat annak ellenére hogy március 14-e munkaszüneti nap. Ott kiderült, hogy nem csak hogy nem tudtam hívni őket, senki nem volt ott csütörtök óta. Ez potya út volt, de sebaj. Szerdán újra nekifutunk...
Utána Anyuhoz mentünk, ebédeltünk, pihiztünk, utána át a barátainkhoz, mert most költöztek be az új házukba és meg kellett kukkolnunk a jelen helyzetet. Szép lett :)
Éjfélre haza értünk...jól kifáradtam...el vagyunk szokva mi ettől a bulizós élettől.

1 megjegyzés:

  1. Szia Eszter!

    Haindrich Henrietta vagyok és férjemmel mi is gyereket tervezünk. Igaz, mi még csak a gondolatnál tartunk :)
    A férjem látássérült, ami úgy tűnik genetikai eredetű, mivel 3 testvére közül még 2 nem lát jól.
    Ezért arra gondoltunk, még mielőtt bárminek is nekifogunk felkeresünk egy genetikust. Sokat keresgéltem a neten, és az Istenhegyi központ, a Nagy Gén Diagnosztika és a Sote genetikai ambulanciáján kívül más lehetőséget nem is találtam. Ahogy olvastam a blogodat, láttam, hogy ti mindháromban voltatok már.
    Kérdésem az lenne, hogy te melyiket javasolnád, hol érdemes elkezdeni a tanácsadást, vizsgálatokat.

    Szeretném, ha kérdéseimre levélben válaszolnál, így gyorsabban észrevenném azt.
    e-mail címem: heni.haindrich@gmail.com

    Sok sikert és kitartást kívánok nektek!

    Üdvözlettel, Heni

    VálaszTörlés