2011. március 3., csütörtök

csütörtök, BMC, Istenhegyi Géndiagnosztika, ÁNTSZ, Andrológia

Még leírni is hosszú volt a címben, hogy ma hány helyen jártunk...
Reggel korán a BMC-ben kezdtem. Mára terveztük az IR-hez a sok sok vérvételt és a cukros lötyi ivást :)
Mikor hétfőn Irénkével egyeztettem, szólt, hogy előtte való nap ne egyek extra sok szőlőt, banánt, ..., mert olyan érték fog kijönni másnap, hogy majd csak pislogunk... Ez persze nekem már elég volt ahhoz, hogy egész éjjel azt álmodjam újra meg újra, hogy éppen most ettem szőlőt, meg banánt, és hogy annyi cukros üdítőt ittam mint még soha, meg reggel indulás előtt még némi homeopátiás gyogyót magamba tömtem, persze mindig rémülten ébredtem, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy IR előtt ilyenekkel tömöm magam-pláne, hogy éhgyomorra kell menni :) Egyébként a hétköznapokban nagyon nem vagyok édességes...se csoki, se süti, se kóla,... ami magas cukortartalmú, az max a gyümölcs...Nyilván jó volt bosszantani magamat ahelyett, hogy aludnék :)
Az is vicces volt, hogy minden megébredésnél azt számolgattam, hogy így hány órát fogok aludni, hogy még reális lesz-e a reggeli ébredési hőm :) ...kezdek bekattanni...de ennyi dokitól nem is csoda :)
Reggel lett végre, kipattantam az ágyból, zuhi, öltözés, irány a BMC.
Kanyó Doktornő szólt, hogy ma inkább nézzünk egy inzulint, mert júniusi a legutóbbi, és az kell az IR előtt, így az IR-t áttettük holnapra. Ettől függetlenül levették a lányok a nagyrutint, kariotipust, immunológiát. Jó sok vér kellett hozzá!
Ma délután kellett telefonálni, hogy milyen lett az inzulinom, mert annak függvénye volt a holnapi IR, de minden oké, így mehet a dolog. Nagyon nehezen tudtam elérni a BMC-t telefonon, akkor még nem volt meg az eredmény, így Irénke (aki szokás szerint egy Angyal volt ma is) felhívott mikor kinyomozta, és mondta, hogy minden ok :)
Egyébként is mentem volna holnap, mert 9:30-kor kell találkoznom Lintner Tanár Úrral, hogy megbeszéljük, hogy jövő héten melyik nap lesz a hystero, úgyhogy nem gond, hogy az IR is átkerült. Így holnap sem unatkozom majd. A hysterohoz sajna hiányzik a friss vércsoport meghatározásom, ill. az ellenanyag vérvételem, így ma írattam Krisztinával egy holnapi beutalót, hogy a BMC-ben levetethessem a lányokkal, mert már nem tudnak hova szúrni...
Ma duplán meg voltak lepve... előszöris, hogy mit keresek ott, mert ők azt hitték, hogy leváltottam őket Czeizel Professzorra. Mondtam nekik, hogy én Konc Tanár Urat és Kanyó Doktornőt nem adom! Maximálisan a legjobb helyen vagyunk szerintem, Czeizelhez genetikai tanácsadásra mentünk, illetve véleményért. Másodszor akkor akadtak ki szegények, mikor meglátták a kezeimet...mivel minden nap minimum egyszer szúrnak az utóbbi napokban, nincs egy ép hely a vénáim környékén... de Bernadett megoldotta :) Holnapig gyógyítom ezerrel, hogy a sok szuri könnyen menjen majd :)
Mikor a BMC-ben végeztem, rohantam fel az Istenhegyi útra a Géndiagnosztikába leadni a véremet a kariotipushoz, 15,000.- forint volt. Kb 3 hét múlva postán kapom meg és Konc Tanár Úr is. Onnan rohanás az ÁNTSZ-be, hogy leadjam az immunológiát, ott is 15,000.- forintot kértek, és szintén kb 3 hét múlva lesz készen. Azt e-mailben kapja Kanyó Doktornő és én is.
Onnan rohantam Lachoz, aki csupa izgi volt már...inkább ideges, mint izgatott ... nem annyira szereti az andrológusokat... :)
Együtt ebédeltünk, aztán indultunk Dr. Szabó Ferenchez.
Nem kis összeg volt ez sem (24,000.- forint), de hála Istennek szintén nem hiába való... átbeszéltük a jelen helyzetet, végigolvasgatta az eddigi leleteket, majd csinált Lacnak egy ultrahangot. Egyet értett egy korábbi dokival, nem vészes a dolog, de szeretné megműteni Lacot herevisszér miatt. Szerint 50% esély van arra, hogy a műtét után jelentős javulás lenne a spermaképpel kapcsolatosan - akár akkora is, hogy lombikra sem lenne szükség(!!!), illetve ha valami miatt nem lenne számbeli változás, akkor is minőségbeli javulást hozna a dolog.
Hmmm... nem is tudom.... az az igazság, hogy - ez az én dilim -, de talán kicsit fiatalnak találtam a dokit. Nagyon rendes volt, alapos, jó fej, de mi van ha nincs elég tapasztalata?
Úgy jöttünk el, hogy majd hívjuk, aludni kell rá egyet-kettőt, mert Lac egy szóra nem valószínű, hogy szívesen odadobja magát a műtőasztalra. Pláne, hogy korábbi andrológusok eddig állították, hogy nincs mit műteni rajta!!! Ami kicsit aggaszt, az az, hogy a hormonjai is romlani kezdtek 2007 óta, és állítólag ez is lehet a visszér miatt. (szerintem ebből műtét lesz, csak még azt nem tudjuk, hogy kinél)
Mire haza értünk, már eldőlt a dolog, keresek egy picit (úgy kb. 20-25 évvel) idősebb orvost, akivel átnézetjük az eddigi szakvéleményeket, és majd utána eldől, hogy szeretnénk-e ezt a műtétet, vagy nem. Most éppen Prof. Dr. Papp Györgyöt "csekkolom" :)
Bár Lac egyre inkább barátkozik a gondolattal... 2 perce közölte, hogy neki úgy is jó, ha jövő héten műtik :) (bár a doki leghamarabb 4-5 hét múlva lévő műtétről beszélt)
Szóval haladunk!
Ami kifejezetten vigasztal, hogy a fizetős vizsgálatoknak vége!!!! Totál padlóra küldött minket a dolog anyagilag, pláne, hogy táppénzen vagyok a lombik óta...
A még előttünk álló orvosi jelenések szerencsére már mind egy szálig TB támogatottak, így nem kell mindenhol egy kisebb vagyont fizetni!
Csak legyen eredmény, és legyenek mihamarabb Babácskáink!!! :)
Ja, és holnap kapok választ Fülöp dokitól is, hogy mit gondol és mikor vár minket :)

5 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter!
    Nagyon ügyesek voltatok! Ennyire sok vizsgálat ilyen kevés idő alatt... Sok sikert és kitartás!
    (A párom dr. Kopa Zsoltnál volt, a vizsgálata 30.000,- volt. Remélem Fülöp tud segíteni.)

    VálaszTörlés
  2. Eszter drága,hát nem semmi ez a sok vizsgálat,de ha meglesz a várva várt eredmény,akkor azt hiszem sem a pénz,sem az idő nem fog már számítani!!

    Nagyon drukkolok Nektek továbbra is,babázni Veletek együtt szeretnék!!! ;) :)

    (Puszillak,és küldök rengeteg +++ energiát!!!:Béku)

    VálaszTörlés
  3. Huuhhh!
    Nem vesztegeted az időd! Lact nem irigylem, de biztos, hogy a sok akadály leküzdése meghozza a gyümölcsét!

    Nagyon drukkolok!
    Avarka

    VálaszTörlés
  4. Eszter!
    Bár nem értek az andrológiához (ha van egyáltalán ilyen szó), de ami a doki korát illeti, én azt tudom Neked mondani, hogy nyáron, mikor kiderült az epekövem, az ismerős 35 körüli doki azt mondta, hogy fiatal dokival műttessem magam, mert a fiatalok jobban otthon vannak az új műtéti technikában, az öregek már nehezen váltanak ... Be is ajánlott egy szintén korabeli dokihoz, akivel végül maximálisan elégedett voltam. Úgyhogy, ha egyéb téren szimpatikus + egyéb ellenérv nincs, csak a fiatalsága miatt ne aggódj!
    Csak így tovább a lendülettel!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Mindenkinek :)
    (örülök, hogy Dr. Kopa Zsolt neve itt felmerült most, ...ilyenkor kicsit megerősít abban, hogy jó irány lesz ez... mondjuk nem 2 fillér a vizsgálat!)

    Béku!
    Titeket már nehéz lenne behozni, de igyekszünk felzárkózni és akkor semmi akadálya az együtt babázásnak :)

    Kacsa!
    Közben már bennem is éppen ugyanaz fogalmazódott meg, amit Te is írsz, ezért igyekszem a közép korosztályból választani. Ha Kopa doki szimpi lesz élőben is, akkor ő kell nekünk :)

    VálaszTörlés