2011. július 18., hétfő

Vargha módszer

Nos, "közkívánatra" az eddigi tapasztalataim :)

A maival együtt, 8 kezelésen vagyok túl, és jelentem, nagyon nagyon jól haladunk :)
A kezelőm e hét péntekig Ibolya, akivel nagyon hamar (úgy 1 perc alatt) megtaláltuk a közös hangot. Nyitott, pozitív és nagyon céltudatos nő! Belevaló és határozott hozzáállása az első találkozásunkkor olyan kérdéseket vetett fel bennem, amivel tudtunk tovább fejlődni!
Én úgy mentem a Vargha Intézetbe, hogy tulajdonképpen nem volt semmilyen orvosolásra szoruló problémám, sem szervi bajok. A felméréskor talált legyengült pontok kezelésével kezdtük felkészíteni a szervezetemet a babavárásra.
A talpon az akupunktúrás pontok nyomása alkalomról alkalomra haladva egyre kevésbé emlékeztet a "kellemetlenre". Már tulajdonképpen csak felugrom a székbe, Ibolya a kezei közé kapja a lábaimat és haladunk végig a jól megszokott ütemben a számomra előírt pontokon. Közben beszélgetünk, mintha ezer éve barátnők lennénk, és "fel sem tűnik", hogy milyen erővel nyomja a talpam, lábfejem bizonyos részeit.
Kérdeztem múlt hét pénteken, hogy mit gondol, hogy haladunk?
Mire nagy mosollyal végig mutogatta, hogy hol voltak kis kemény csomók a lábamban (amikről mit sem tudtam addig), amikről ma már csak múltidőben beszélhetünk, ugyanis teljesen elmúltak, ezért nem érzek fájdalmat sem a kezelések alatt.
Mikor az állapot felmérésen voltam, és azt a nagyon izzasztó 15 percet ki kellett bírnom, elképzelhetetlennek tűnt, hogy ez a talp nyomkodás szokható... az első kezelés elég furcsa volt, mert tudtam, hogy 50 "hosszú" percig ki kell bírni azt, amit a 15 perces állapotfelmérésen csak "kóstolóként" kaptam. A második kezelésen már feltűnt, hogy nem hosszú percekből áll a majd' egy órás alkalom, hanem hipp-hopp elszaladt az idő. A harmadik találkozásunkkor már úgy érkeztem az Intézetbe, mint aki mindig oda járt...kifejezetten várom azóta is, hogy minden másnap mehessek. Nagyon jó érzés, jó élmény, és érzem, hogy napról napra fejlődök. És ez a pozitív változás nem kifejezetten csak fizikailag tapasztalható, hanem gondolkodásmódban is.
Ibolya egy-két jól irányzott kérdéssel olyan lavinákat indított el az agyamban, szívemben, amikre nem is gondoltam volna, hogy egy kezelő-páciens kapcsolatban lehetséges. Hatalmas szerepe van a sikerünkben, és hogy oda jutottunk, ahol most tartunk...voltak olyan kis árnyalatnyi gondolkodás-beli gátak a lombik, szülővé válás témájában bennem, amit ezek a kérdések és a magamnak adott válaszok billentettek helyre. Ezért mindig hálás leszek Ibolyának, akivel a Vargha Intézet falai között sajnos pénteken találkozom utoljára, mert haza költözik Pécs mellé, és mostantól a Pécsi Vargha Metodika Tudományos Intézetben folytatja a munkáját.
Jövő héttől, már csak heti 2 alkalommal fogok kezelésre járni, Jánoshoz, akikhez a harmadik baba érkezik a napokban :) Mondtam is, hogy jó helyen leszek...első sorból csaphatok le egy frissen felszabadult gólyára :)
Ezt a módszert csak ajánlani tudom Mindenkinek, nem csak babás ügyekben... Valóban csodákat tesznek gyerekekkel, idősekkel, férfiakkal, nőkkel, ...mindenkivel!
Sajnos nem egy olcsó kezelés, és ha az ember elkezdi, akkor becsülettel érdemes végig csinálni. A heti egy alkalom kezdetben elég kevés. Nekem a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt a heti 3 alkalmat ajánlották, de már a kezelés hátra lévő részében csak kétszer fogok menni.
Elméletileg lehet járni a pocakosodás időszakában is, de én nem fogok. Ibolyával is beszélgettünk erről, és ő a 12 éves szakmai tapasztalata alapján is azt javasolta, hogy ne járjak a beültetés után már. Sőt, vele beszéltem végig részletesen a lombik program egészét, és abban maradtunk, hogy a punkció előtti egy hétben sem kell már mennem. A szervezetem ereje teljében, készen áll arra, hogy a mi kis picúr Babácskáink beköltözzenek és egészségesen fejlődjenek, majd jövő tavasszal megszülessenek :)
Így még 6 kezelésem lesz.
Az ember van hogy hajlamos azt gondolni, hogy ugyan már, ez "csak" talp masszázs, és persze nem árt, de ugyan hol mérhető a javulás?
Én egy elég beszédes, közvetlen ember vagyok, és maximálisan érdeklődő... különösen olyan témákban, amik a Babák felé vezető utunkat érintik. Így mindig kérdezősködtem az elején, hogy az a pont mi? És mi történik ha ezt vagy azt nyomja, ...? Mindig raktároztam a válaszokat és egyre részletesebben voltam kíváncsi rájuk :)
Volt olyan, amikor Ibolya jól "megkínozta" az egyes szerveimnek megfelelő pontokat a lábfejemen, majd 3-4 órával később nem ismertem rá a saját testem működésére...olyan dolgokat produkáltam, amiket addig sosem. Persze 2 nap múlva, mikor találkoztunk, kérdeztem, hogy milyen következményei lehetnek a kezelés egyes részeinek, majd elmesélte a testem 2 nappal azelőtt tapasztalt reakcióit. Hozzátette ugyan, hogy általában a második-harmadik kezelés után tapasztalja az ember a nyomkodás hatását... az, hogy én az első után már produkáltam a jeleket, csak azt igazolja, hogy nagyon jól reagál a szervezetem a kezelésre :)

...már csak egy hét az első szuriig :)

1 megjegyzés:

  1. Szia Eszter,
    nagyon köszönöm a bejegyzést! Gondolom, olvastad már Nyonyeszka blogját, ő a Vargha kezelések után lett babás spontán, elvileg zárt petevezetővel

    http://nyonyeszkak.blog.hu/archive


    Én is járok jelenleg reflexológushoz, ő is a Vargha intézetben dolgozott korábban.Örülk, hogy jók a tapasztalataid.

    VálaszTörlés