2011. június 21., kedd

egy újabb mozgalmas nap :)

Ma nem volt végig kiegyensúlyozottan jó a kedvem, ahogyan érkezgettek az eredményeink e-mailben, de mostanra kikristályosodott minden és örülünk :)
Reggel telefonáltam az ÁNTSZ-hez, hogy az AMH eredményem készen van-e már, mert kb múlt hét szerdára vártam. Kiderült, hogy az én Drága Uram "gyöngy betűit" nem csak ő maga nem tudja elolvasni, de a hölgy sem tudta aki az e-maileket kiküldi, így rossz mail címre küldte az eredményt. De reggel gyorsan átdobta nekem e-mailen, és tulajdonképpen azt hiszem rendben is van.

AMH:                 3,1                              referencia tartomány:                        0,2-14,6
Szerintem ebben az értékben van azért még 8-10 aktív év, míg a petesejtjeim babára alkalmasak lesznek :)

Aztán jött a hidegzuhany:
Laccal múlt szerdán voltunk az ÁEK-ban, hogy spermavizsgálat kontrollt csináltassunk. Letelt a 3 hónap a műtétje után, és a doki június 15-i ellenőrzést kért.
Nagyon nagyon bizakodtunk, hogy extra szuper eredményt kapunk, erre felhívott tök idegesen, hogy a szám az jó lett, ugyanis 27 MILLIÓ!!!!!!!! lett a mintában (az eddigi 5-10 darabhoz, illetve a legjobb 1-2-max. 4 millióhoz képest), de a fejszerkezet nem az igazi 99%-nál.
Na, ezen nagyon elkeseredtünk...sokkal inkább megijedtünk, hogy akkor hogy lesz lombikunk egy hónap múlva?!
És volt egy sor a lelet végén, miszerint baci: sok!
Na, mondtam, ha van kis ideje, akkor ugorjon át a BMC-be és beszélje meg Konc Tanár Úrral és Katalinnal az eredményt. Úgy voltam vele, hogy ha baj van, akkor azt S.O.S. mondják meg, illetve ha antibiotikum kell, akkor mihamarabb essünk túl rajta.
Átszáguldott a mocijával a János Kórházba, megbeszélte Katalinnal a dolgokat és utána már megkönnyebbülten hívott, hogy minden OK :)
A baci az őket nem érdekli, mert nekik az a tenyésztés a fontos, ami a lelet elején van és az van ráírva, hogy "a tenyésztés eredménye: gomba nem tenyészett ki"! A 27 millió nagyon szuper, és ezzel tökéletes babákat tudunk majd csinálni :)
...persze amíg ő ezt intézte, én görcsbe ugrott gyomorral kerestem a kapaszkodót ismét...és az jutott eszembe, hogy nem lehetséges-e, hogy a nagy fejű spermiumokat nevezi a lelet rossz fejszerkezetűnek???
Mert Lac már évek óta szedi a Konc Tanár Úr által javasolt E-vitamint és C vitamint a megfelelő mennyiségben. És annak idején, mikor ezt részletesen elmagyarázta Tanár Úr, akkor azt mondta, hogy ettől se nem lesz jobb, se nem lesz több sperma, viszont jó nagyra nő a feje (mint egy kis vízfejű sejté), és az nekik a lombikhoz nagyon jó, mivel a fejében van a DNS :)
Mert ha ez így van, akkor nagyon sínen vagyunk :)
ICSI-hez pedig mindenképpen jónak kell lennie majd a "kissrácoknak", úgyhogy azt hiszem, most tényleg megnyugszunk.
Katalinnal abban maradt Lac, hogy ha bármi teendőnk lenne, akkor telefonál, amint átnézték Tanár Úrral együtt a leletet. De nem csörgött azóta, ebből gondolom, hogy minden OK :)

Aztán most jött megint egy eredmény:
D vitamin:                  87,1                              referencia tartomány:                  50-100
Azta, de belehúztam a napozásba :)
Várbíró doktor is oda lesz meg vissza. Két üveg Vigantol 20,000NE-t nyammogtam el az elmúlt 6 hétben, és előzetesen arra számított, hogy ezzel is max. 50-re tudjuk felhozni a D-vitamin szintemet. Abban maradtunk, hogy majd még kiszámolja, hogy mennyit kell bevinnem belőle, hogy elérjük és tartani is tudjuk a terhesség alatt szükséges 80-85-ös szintet. Erre egyből belevágok a dolgok közepébe és máris 87,1-el indulunk neki a következő projektnek.
Jó, mondjuk nem is bíztam a véletlenre :)
Nem csak a D-vitamint szedtem, hanem napoztam minden héten kötelező jelleggel, és csupa olyat ettem, amiben sok sok D-vitamin található! Örülök, hogy meglett az eredménye :)
Már jöhetnek is a Babócáink :)

4 megjegyzés:

  1. Csupa jó hír :) Veletek örülök.

    VálaszTörlés
  2. Szia, ne haragudj, hogy így ismeretlenül írok, de érdekelne, hogy a C és E vitaminból mennyit szed naponta a férjed? Nálunk is kevés a férjem sperma száma és önszorgalomból szedi ezt a két vitamint, de nem tudjuk, hogy mennyi az ajánlott napi mennyiség. Köszönöm előre is! Kinga

    VálaszTörlés
  3. Pannaa!
    Köszi :)

    Kinga!
    Konc Tanár úr konkrét márkát kért!
    C vitaminból Cetebe, napi 2*500mg, reggel és este is egy kapszula.
    E vitaminból pedig Bioextra márkájú, reggel 400mg, délben 200 mg, este 400mg.
    Mondjuk most elkezdte szedetni Laccal a Béres Koenzim Q10-et is! Napi 60 mg.
    Emellé szed még napi egyszer cinket és egyszer folsavat!
    Remélem sikeres lesz a kúra Nálatok is :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! A férjem is Bioextra E vitamint szed és 1000mg C vitamint, igaz, hogy nem Cetebe, hanem Eurovit. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de az első inszemnél 2,2millió volt kiválogatás után a megfelelő sperma, egy hónappal később a második inszemnél már 6,2millió.
    Jövő pénteken derül ki, hogy sikerrel jártunk-e, de azért köszönöm a biztatást. Üdv
    Kinga

    VálaszTörlés