2011. október 24., hétfő

Lac spermatogramm kontroll

Elhoztuk Lac kontrolljának eredményét.
7 hónappal a műtétje után 175,5 milliós eredményt kaptunk! :)
Elképesztő a változás!!! 3 éve 5-10 darabról indultunk, most meg... alig hittünk a szemünknek!
Ami nem jó benne, hogy 99% fejszerkezete nem megfelelő! Mondjuk ez az 1-2 milliós mintáknál is éppen ugyanígy volt.
Az elmúlt napokban ahány orvosnál jártunk, megbeszéltük velük ezt a spermaképet is, és mindenki úgy látta, hogy ehhez bizony kell a biológus, hogy megkeresse a mintában azt az 1%-ot, ahol tökéletes a szerkezet! De az mindenképpen jó hír, hogy javult, és így a jó alapanyag is jelentősen növekedett :)
A baci tenyésztés negatív lett, úgyhogy Drágámnál minden rendben!
...azért mi még reménykedünk benne, hogy ez az eredmény egy jókora adag szerencsével akár spontán babát is hozhat nekünk! :) Próbálkozni lehet és végülis nem vesztünk vele semmit :)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter!

    A napokban olvastam végig a blogodat. Hihetetlen amiken keresztülmentetek, de kívánok Neked sok erőt és kitartást, biztos hogy sikerülni fog a baba! Azt szeretném Tőled megkérdezni, hogy Lacnak, miért kellett IR vizsgálat? Én is lombikos és IR-es vagyok, de nálunk nem történt a páromnál IR vizsgálat. Talán kellene? Köszönöm az infot előre is, Detti

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Lacnak azért csináltattunk cukorterhelést, mert még mielőtt nekem megcsinálták volna, elkezdtem utána olvasgatni az IR tüneteinek, kísérő betegségeinek, következményeinek, és ahogy olvastam a tüneteket, magamra nem ismertem rá, de Lacra annál inkább (BMI, túlsúly, magas vérnyomás, ...)! Mikor nekem kiírták a vizsgálatot, akkor kértem, hogy nézzük meg neki is, de az orvosok (endokrinológus) azt mondták, hogy ők ilyet még nem is hallottak, hogy az IR férfiaknál létező betegség lenne! Így magán laborban megcsináltattuk, és mikor utána megmutogattam nekik, mindenki azt mondta, hogy nagyon durva IR-je van, és örülhet, hogy ilyen makacs és önfejű vagyok és pénzért megcsináltattam, amiért a szakorvosok lehülyéztek, mert így kiderült és még kezelhető! Ha nem így történik, mára már jó eséllyel inzulinozza magát, mert a cukorbetegsége olyan mértékű lenne! :)
    Ezután komolyan vettek az orvosok is minket Lac IR-je kapcsán és voltak még további vizsgálatok is... szemfenék nyomás vizsg., 48 órás vérnyomásmérés, vese uh, sok sok labor vér és vizelet, ... A Meforal, a diéta és a mozgás hatására minden tünete elmúlt már, ami annó feltűnt :)
    Szerintem érdemes megnézetni, ha gyanús a férjed :)
    Sok sikert Nektek!

    VálaszTörlés