2011. augusztus 10., szerda

Kalocsa

Megjártuk Kalocsát is :)
3 napot voltunk, és jó sokat pihentünk!
Az időjárás nem volt valami kedvező, mert az érkezésünk napján nagyon forró, fülledt idő volt, másnaptól viszont a viharok egymást érték!
De mindig kitaláltunk valami jó programot :)
Láttuk az érseki könyvtárat.... egy szóval csak annyit tudnék mondani róla, hogy lenyűgöző!!!
Olyan szépek azok a könyvek... felfoghatatlan.... azt gondoltam, hogy ez csak engem ragadt magával ennyire, mert tanultam könyvkötést gimi után, de Lac is nagyon élvezte... káprázatos látvány, mikor belép az ember és elé tárul az a rengeteg gyönyörűen kötött régi könyv. Varázslatos volt :)
Fényképezni nem lehetett bent, így az internetről kerestem fotót, ami persze közel sem adja vissza azt a látványt ami ott fogadott minket... de higgyétek el, fantasztikus :)
Voltunk a porcelán manufaktúrában is... az a középiskolás éveim elejét idézte :) mikor még kerámikusnak készültem a kis képzőn :) nagyon jól kitalálták azt a gyárlátogatást... teljesen bevonják a látogatót a munkájukba, mindent meg lehet nézni közelről, elmagyarázzák, megmutatják az eljárást, és ki is lehet próbálni!
A szálloda wellness részlege kb negyed akkora volt, mint amire számítottunk a weblap alapján, de nem bántuk, mert így lombik előtt nem igen terveztünk nagy pancsolásokat! Voltunk lent úszni egyszer, aztán nem kísértettük a sorsot tovább - és megúsztuk mindenféle fertőzés nélkül :)
A félpanziótól kicsit "féltünk", mert a diétát tartani kell, és ugye komplett menük esetén elég nehéz liszt és cukormentes ételeket választani, de ezt is megoldottuk :)
Mikor becsúszott egy pici bűnözés, akkor előkerült a zabkorpás doboz, benyomtunk fejenként 2 evőkanál zabkorpát, hogy lassítsuk a felszívódást, és mehetett tovább a nap :) Tűű doki nagyon odavolt, hogy ilyen leleményesek vagyunk...jót nevettünk vele, hogy az ember mit ki nem talál, hogy betarthassa a diétáját :)
Amikor meg szabadon választhattunk ételt, olyankor salátákat ettünk husival, grillezett sajttal! :)
Mikor nagyon szeles viharosra fordult az idő, szundikáltunk kicsit, illetve éjjel kiültünk akertbe lap-toppal és filmet néztünk :) totál kertmozi feeling volt :)
Egyszóval jól éreztük magunkat! Jó volt kicsit pihenni, kettesben lenni, kiszakadni a hétköznapok rohanásából! Legközelebb már gyerkőcökkel megyünk :)




1 megjegyzés:

  1. Szia.
    De jó, itt jártatok Kalocsán.Nagyon vártam már a folytatást...
    Drukkolok nektek nagyon.
    Üdv:
    egy babás bmc-s Kalocsáról

    VálaszTörlés